Nya Tryffelupplevelser

Gotlands Tryffelförening har fått stöd av Leader Gute för att utveckla nya tryffelupplevelser. Har du idéer kring tryffelupplevelser som du vill utveckla eller som du vill tipsa tryffelföreningen om, hör av dig till Susanne Welin-Berger som du kan nå på tel 0707-26 28 88 eller mail genom att klicka här

Styrgrupp för projektet är styrelsen i Gotlands tryffelförening.

Under 2018 testades tryffelsök till häst. Är du nyfiken och vill veta mer om att söka tryffel till häst eller till fots hos Stall Änggårde kan du kontakta Lisa på Stall Änggårde för mer info klicka här.

I samband med Tryffelfestivalen 2018 hade vi besök av Charles Lefevre en av grundarna till Oregon Truffle Festival. Charles berättade om deras arbete med hundtryffelsökskurser. Styrgruppen för projektet beslöt att titta på att utveckla denna del. I oktober 2019 hade Gotlands tryffelförening en testkurs med deltagande av åtta hundar med tillhörande förare under tre dagar. Hundar och ägare bodde på Gangvide farm och jobbade med tryffelsök på mellersta Gotland. En av de danska hundarna har efter hemkomst till Danmark hittat rejält med tryffel i sina hemtrakter.

Under hösten startade sedan Yvonne Höglund en hundtryffelsökskurs en dag i veckan för intresserade. I december har sedan Yvonne Höglund utvecklat konceptet och hållit en tryffelsökskurs fredag till söndag på Gotland Grönt Centrum.

Under 2020 är planen att utöka möjligheterna för hundägare att komma till Gotland och lära sin hund söka tryffel.

Att vandra är något som växer i omfattning runt om i Europa. Om du vill utveckla ett erbjudande kring vandring och vill lägga in ett tryffelsök under vandringen, hör då av dig till Susanne (tel 0707-262 888) se mail ovan så kan hon koppla ihop dig med tryffelsökare som finns nära området du tänkt ha vandringen i.