Tryffelakademin


Högtid för tryffel!

Gotlands Tryffelakademis årliga högtidsdag äger rum mitt under brinnande tryffelsäsong. Dagen ger dig kunskap om tryffel, deltagande i den officiella ceremonin i Visby Domkyrka samt en fantastisk tryffelmiddag med passande viner i Spegelsalen på Clarion Wisby hotell. I år genomförs Tryffelakademin som en del av Gotlands tryffelfestival. Hela helgen är det tryffel för hela slanten. Vill du veta mer om Gotlands tryffelfestival klicka här.

Boka Gotlands Tryffelakademis högtidsdag den 15 november 2014 redan nu. Missa inte chansen till en oförglömlig upplevelse. Bokning av deltagande, resa och/eller hotellpaket kommer senare att kunna göras på  www.destinationgotland.se.

Årets Tryffelakademi startar med årsmötet lördag den 15 november kl 10 i aulan på Uppsala universitet Campus Gotland ingång mitt på Cramérgatan samma ingång som till Universitets restaurang. Tryffelseminarierna sker kl 11-13 även de i aulan. Årets föreläsare är inte spikade men det blir som vanligt spännande tryffelföreläsningar.

Efter en paus då vi kan äta lunch och byta kläder till högtidsklädsel återsamlas vi kl 16.30 i Domkyrkan S:ta Maria till årets tryffelceremoniel och vacker sång. Efter Ceremonin i Domkyrkan vandrar vi gemensamt till vinterträdgården på Clarion Wisby Hotel och intar välkomstdrink ca kl 18.  Under dagen har våra toppkrögare i Kulinariska Gotland förberett en delikat sexrättersmiddag med matchande viner. Det blir gott att smaka hur Kulinariska Gotland ska överträffa fjolårets underbara middag. Vi serveras av de proffsiga krögarna i Spegelsalen och kan njuta av det bästa vad Gotland kan erbjuda. Kvällen avslutas med kaffe i vinterträdgården.

Är du nyfiken på vad som hände 2012? Läs mer här.

Det är även möjligt att delta endast vid seminarierna på Campus Gotland. Vi återkommer om kostnaden för att delta vid enbart seminarierna.

Önskar du delta enbart vid middagen går det också. Vi återkommer om kostnaden för att delta vid enbart middagen.